Aangepaste maatregelen i.v.m. het caronavirus

Beste Engel-leden,                    images

Ook u heeft natuurlijk kennisgenomen van de aangepaste maatregelen om het coronavirus in toom te houden. Dat betekent dat we weer wat actiever kunnen worden en meer watersport plezier kunnen gaan beleven. Maar oppassen blijft nodig!
Voor onze vereniging geldt nu het volgende:

• Het bestuur is aanspreekpunt voor de leden, ouders/begeleiders, vrijwilligers, de gemeente en is bereikbaar per e-       mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">.

• Leden worden verzocht om bij geringe gezondheidsklachten weg te blijven. Indien coronaachtige                       gezondheidsklachten toch zijn opgetreden en zeer recent bezoek is gebracht aan de haven wordt u verzocht dit te melden   aan de voorzitter, zodat eventueel extra maatregelen getroffen kunnen worden. Natuurlijk zal met inachtneming van de   privacy gehandeld worden.
• Jeugdzeilen zal pas na de zomervakantie worden opgestart;
• Natuurlijk kan wel door de ervaren jeugdzeilers onder ouderlijk toezicht en verantwoording gebruik geworden gemaakt van de aanwezige optimisten. Informatie hierover is te verkrijgen bij de jeugdcommissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

• Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor   kinderen tot en met 12 jaar). Dus ook bij bezoeken op andermans boot!
.
• Recreatief varen mag, maar er kan er een regionale noodverordening in het gebied gelden waardoor varen niet mogelijk   is.
• Het verbod op organiseren van watersportevenementen en bijeenkomsten is verlengd tot 1 september 2020.
• Leden zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van alle richtlijnen, zowel de richtlijnen die vanuit overheidswege   worden opgelegd, alsmede de richtlijnen van WSV De Engel. Boetes die worden opgelegd vanwege het niet naleven van   de regels, worden verhaald op de betreffende leden.

• De bestuursleden, de havenmeester en vertegenwoordiger van de brainstormcommissie en jeugdcommissie zijn in   opdracht van het bestuur verantwoordelijk voor het naleven van de maatregelen, waaronder de hygiënemaatregelen, die   vermeld staan. Bij overtreding wordt de betreffende persoon aangesproken op ongewenst gedrag en wordt bij   herhaaldelijke overtreding melding gedaan bij het bestuur.
• De nalevingsregels worden op verschillende plekken goed zichtbaar opgehangen.
• Dit protocol zal aangepast en/of aangevuld worden als de landelijke maatregelen weer wijzigen.
Waterrecreatie is mogelijk, maar …
Praktisch betekent dit dat varen alleen nog mogelijk is als individu of met het gezin. Kies een rustige vaarroute of vaargebied, zodat je geen ophopingen van vaarverkeer krijgt. Zorg daarnaast voor een goede reisvoorbereiding. Diverse regionale vaarwegbeheerders verlengen de winterdienstregeling. Ook kunnen burgemeesters en/of veiligheidsregio's bepaalde locaties sluiten en gebieden aanwijzen waar groepsvorming verboden is. We adviseren daarom ook om de reguliere berichtgeving in de gemeentes en veiligheidsregio’s in de gaten te houden en vaarroutes te checken op de website www.vaarweginformatie.nl.

Het versoepelen van (verdere) maatregelen kan alleen als het virus onder controle blijft. De 1,5 meter afstand blijft altijd van kracht. Als het echt nodig is, dan kan en moet een besluit om meer ruimte te geven weer worden teruggedraaid.

• Alleen terrassen met zitplaatsen waarbij 1,5 meter afstand tot elkaar wordt gehouden mogen weer open
• Sanitaire voorzieningen als gemeenschappelijke wc’s en douches mogen weer open.
• Hijsen van schepen t.b.v. ‘knippen en scheren’ weer mogelijk, onder voorbehoud van daadwerkelijke versoepeling van de maatregelen.

Wat bovenstaande verwachtingen precies betekenen voor onze WSV De Engel, zoeken we nader uit. Berichtgeving hierover volgt later. In het kort ook nog even de algemene veiligheid- en hygiëneregels van de overheid die gelden voor iedereen:

• Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!
• Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
• Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft.
• Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID19). Omdat je tot 14 dagen   na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact.
• Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor           kinderen tot en met 12 jaar). Dus ook bij bezoeken op andermans boot!

• Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes (en gooi deze weg na gebruik).
• Was veelvuldig je handen met water en zeep.
• Vermijd het aanraken van je gezicht.
• Schud geen handen.

Alleen op deze manier kunnen en mogen we weer opstarten. Als we ons met zijn allen niet aan deze regels houden, riskeren we als club een fikse boete en zelfs ook sluiting. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we gezond blijven!

Groet van het bestuur WSV De Engel