CORONA MAATREGELEN

images

De nieuwe strenge maatregelen zijn helaas een feit. Tot voor kort zijn de werkzaamheden op onze jachthaven minimaal doorgegaan, voor zover mogelijk onder de geldende regels. We moeten echter weer een behoorlijke stap terug doen. Alle activiteiten waarvoor fysieke nabijheid, dus ook het zaterdagwerk moet tot nader bericht worden stopgezet.

Vanmorgen ((17/12/2020) in Trouw stond een aardig artikel over de ervaringen van Godfried Bomans en Jan Wolkers in hun eenzame verblijf in 1971 op Rottumerplaat.

Ouderen onder ons kennen de beelden nog wel die van de twee mannen die elk op hun wijze met hun eenzame verblijf omgingen.

Bomans zag leegte. Wolkers zag de natuur en ging deze observeren.

Bomans beleefde eenzaamheid door gemis aan menselijk contact. Wolkers genoot van de rust, even geen sociale druk.

Bomans verstilde. Wolkers sloeg aan het timmeren.

Bomans creëerde geen dagritme. Wolkers maakte een dagindeling waarin activiteiten elkaar afwisselde.

Bomans leed en overleed een half jaar later na zijn verblijf. Wolkers voelde zich merkwaardig gelukkig en genoot in het tijdelijke verblijf.

We hebben een huis, voedsel, digitale hulpmiddelen, een prachtige omgeving, een vereniging met groot terrein waar je de stilte en ook de natuur op land en water kunt beleven.

We kunnen door met activiteiten die geen direct fysieke nabijheid met anderen vragen, zoals reinigen van de vingersteiger waaraan uw boot ligt, eindelijk de vakantiefoto’s eens ordenen,

eindelijk eens de mogelijkheid om uw kennis en/ of plezier op het water te delen door het maken van een artikeltje voor Steigernieuws.

Eindelijk eens tijd om contact op te nemen met de buren naast mijn ligplaats, eindelijk tijd om een borstel over de boot te halen die in wintertijd anders te veel achteruit gaat.

Bepaalde verenigingsactiviteiten gaan ook gewoon door zoals de productie van Steigernieuws, ontwikkeling van de nieuwe website, het werkgroepje dat mogelijkheden onderzoekt om uitdiepen van de haven te realiseren werkt door.

De nieuwe ligplaatsindeling wordt voorbereid en beleidsplan wordt geactualiseerd.

Het maakt dus alles uit hoe je naar een situatie kan kijken.

Natuurlijk is dit voor velen helaas geen gemakkelijke tijd, maar gun ons allen een beetje Wolkers in ons, zodat we mogelijkheden blijven zien en aandacht besteden aan dat wat wel kan en mogelijk hier zelfs van kunnen genieten.

We wensen u allen fijne feestdagen en uitzicht op een hoopvol 2021 waarin we elkaar weer ontmoeten en watersport beleven.

Met vriendelijke groet,

het bestuur van uw WSV De Engel