header logo

Hartelijk welkom leden, passanten en belangstellenden van WSV De Engel

Wat leuk dat u onze website komt bezoeken. We heten u dan ook van harte welkom bij WSV "De Engel".

Via het hoofdmenu hierboven kunt u een keuze maken uit de voor u interessante artikelen. Zo kunt u alle informatie vinden over onze haven, hoe u er komt, welke faciliteiten er zijn, de tarieven, enz. maar ook wat er allemaal te doen is in de omgeving, want ik kan u verzekeren: "Die is geweldig! "(zie hiervoor: 'Links').

Leden kunnen toets: "Voor leden", aanklikken en daarna inloggen. Zij vinden dan extra informatie zoals verslagen van vergaderingen, bestuursmededelingen, enz.

Via agenda kunt u zien wanneer de verschillende activiteiten staan gepland. De meest actuele zaken worden hieronder reeds aangegeven. onder 'Nieuw op de website'.

Indien een artikeldatum is verlopen wordt het betreffende artikel geplaatst (en kunt u klikken) op pagina:
'Oude nieuwsberichten'.

Het laatste nummer van ons clubblad 'Steigernieuws' kunt u vinden door tabblad "Vereniging" te kiezen gevolgd door "Steigernieuws". Ook voorgaande nummers kunt u daar terugvinden. Veel leesplezier!
WSV De Engel is ook op Facebook te bekijken. facebook

Privacybeleid WSV De Engel
Conform AVG zijn wij verplicht een privacyreglement en verwerkingsregister te hebben. Dit kunt u lezen door te klikken op: Privacybeleid WSV De Engel.pdf

Graag vernemen we uw bevindingen over onze haven. U kunt deze achter laten in het gastenboek (te bereiken via 'contact').
Opmerkingen en/of aanvullingen over de website, kunt u kwijt via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuw op de website

ATTENTIE !!! CORONA MAATREGELEN EN OPSCHORTINGEN !!!

images 

Beste leden,

In verband met de aangescherpte maatregelen vanwege het Corona virus zijn wij op grond van de noodverordening van de Veiligheidsregio Gelderland Midden genoodzaakt om de openbare toiletten aan de buitenzijde van het clubgebouw te sluiten tot minimaal 6 april 2020. Ook het clubhuis blijft gesloten. Afhankelijk van verdere berichtgeving kan dit mogelijk verlengd worden.

Passanten zijn in de jachthaven welkom, mits zij zelfvoorzienend zijn. Chemisch toilet kan op de daarvoor bestemde plek geleegd worden, in overleg met de havenmeester. Wij verzoeken u ook op de jachthaven de landelijk geldende richtlijnen in acht nemen.

 ZATERDAGWERK

Aanvullend op eerdere berichten wordt ook zaterdagwerk in het kader van zelfwerkzaamheid tot nader order opgeschort. Voor de datum waarop u ingepland stond, verwijzen wij u graag naar het zelfwerkzaamheidrooster dat is te bereiken door in te loggen onder 'Voor leden'. Daar vindt u het zelfwerkzaamheidrooster door te klikken op 'schema zaterdagwerkers 2019-2020'.
Mocht dat niet lukken kunt u het ook vinden in het Steigernieuws, editie najaar 2019. Deze is ook digitaal te raadplegen op onze website: https://www.wsvdeengel.nl/vereniging/steigernieuws

OPSCHORTING GEPLANDE ACTIVITEITEN

Eerder geplande activiteiten welke hieronder worden aangegeven zijn opgeschort. 
Uiteraard betreuren wij deze situatie, maar volgen daarbij de adviezen van de overheid.

Handen uit de mouwen’ dag op 4 april 2020

Opening vaarseizoen op 5 april 2020

ZEILCURSUS VOOR DE JEUGD 12 mei 2020 gaat niet van start 
De jeugdcommissie gaat zich beraden op mogelijke alternatieven.

Wij zullen u weer informeren zodra er wijzigingen in de genomen maatregelen zijn. 
Voor nu: blijf gezond en let goed op uzelf en anderen.

Met vriendelijke groet,


Dorine Willems - Mooiman
Secretaris WSV De Engel

Vereniging van Wadvaarders en corona

Via vereniging de Wadvaarders kregen wij bijgevoegd bericht toegestuurd. Wellicht hebben jullie deze ook ontvangen via het Watersportverbond. Maar liever dubbel gedeeld dan niet gezien.
U kunt het leden door te klikken op: Bericht vaarrecreatie i.v.m. corona

Mededelingen Rijkswaterstaat en stremmingen

Beste watersport vrienden,

Ook in deze bizarre tijden wordt er op de verenigingen weer geklust, voor velen een welkome afleiding. Hier en daar wordt er zelfs al gevaren. Met name voor hen kan bijgaande informatie van belang zijn, zij het in mindere mate voor de recreatievaart. Kies voor de volledige informatie: Mededelingen Rijkswaterstaat en stremmingen

Met nautische groet, Henk Wuestman, Secretaris Regio Rivierengebied, KNWV

Nieuwbouw Oppivlot voor jeugdopleiding!

Door de DDW 'ers is hard gewekt om een nieuw Oppivlot te bouwen t.b.v. de jeugdopleiding 'beginnend zeilen'. Het vlot biedt ruimte aan de opslag van 10 optimisten en 2 volgboten.

Het is fijn te kunnen melden dat ook een presentatie van deze nieuwbouw beschikbaar is. Deze kan worden bekeken door in te loggen onder: 'Voor leden', dan te gaan naar: 'Havenwerk'.
Als u door scrolt naar DDW 'ers kunt u klikken op 'Oppivlot' en de presentatie bekijken.

Het is zeker de moeite waard! 

Actuele waterstanden in Nederland

Als je veilig wilt varen is het bij de navigatie belangrijk om de diepte te weten van het vaarwater. Nu staan de dieptes aangegeven op de vaarkaart, maar door allerlei omstandigheden zal de werkelijke diepte steeds veranderen.Een hulpmiddel waardoor de meest actuele informatie zichtbaar wordt is de waterstandenkaart. 

Rijkswaterstaat heeft hiervoor een speciale kaart welke is te zien door te klikken op: Rijkswaterstaat

Watersportverbond

De homepage van het watersportverbond kunt u bereiken door op het logo te klikken.       watersprtverbond  

Het watersportverbond geeft maandelijks een "Online Magazine" uit dat tot doel heeft meer zichtbaarheid te geven aan haar activiteiten. Te bekijken: http://www.watersportverbondmagazine.nl

WSV De Engel valt onder regio Rivierengebied. De speciaal op deze regio gerichte Regionale Nieuwsbrief kunt u vinden door te klikken op: watersportverbond Regionale nieuwsbrief.

Voor de Besturennieuwsbrief klik op: http://www.watersportverbond.nl/besturennieuwsbrief/

Varen doe je samen

varen
Interessante en nuttige informatie voor de watersporter vind u door te klikken op: Varen
Een overzicht van de nieuwsbrieven vind u door te klikken op: https://www.varendoejesamen.nl/nieuws/nieuwsbrieven

Waterrecreatie Nederland

waterrecreatie-logo

Nuttige informatie over de waterrecreatie in Nederland vindt u door te klikken op:
Waterrecreatie Nederland . 

Motorboot Nieuwsbrief

De Motorboot Nieuwsbrief is interessant voor motorbootliefhebbers zonder membership. Deze brief houdt u op de hoogte, doet oproepjes, attendeert op interessante artikelen op de website en op leuke acties en natuurlijk wat er in het eerst komende nummer van Motorboot te lezen valt. U kunt hem lezen door te klikken op: https://www.motorboot.com/nieuwsbrief-motorboot/


Oude nieuwsberichten
Berichten die niet actueel genoeg meer zijn voor de homepage worden naar dit hoofdstuk overgebracht.