Hartelijk welkom bij  WSV De Engel

Hartelijk welkom leden, passanten en bezoekers op de website van WSV De Engel. Onze haven is gelegen in de arm aan de IJssel tussen Rheden en De Steeg en biedt alle voorzieningen voor een fijn en ontspannen verblijf. Het ligt tussen het grootste natuurgebied in Nederland (De Veluwezoom) en Rhederlaag. Wij heten u van harte welkom op deze site en in onze haven.

 

Vaarverbod recreatievaart op IJssel opgeheven.

Het vaarverbod voor recreatievaart op de IJssel is vanaf 20/7/2021,13 uur opgeheven. Dat meldt Rijkswaterstaat. Op de rivieren in Oost-Nederland, zoals de Lek, Waal en Neder-Rijn, gold sinds zaterdag een verbod. Nu is recreatievaart dus weer toegestaan.
Wel waarschuwt Rijkswaterstaat nog om waakzaam en alert te blijven. Er is veel drijvend materiaal.

Hinder bereikbaarheid haven door werkzaamheden A 348!

In navolging op eerdere berichtgeving (zie recente berichten), hierbij een herinnering dat vanaf zondag a.s. (18 juli 2021) met de werkzaamheden aan de A348 wordt gestart. Desgewenst kunt u ook uw gasten hierover informeren. Actuele informatie over dit project en omleidingsroutes vindt u op de website: www.gelderland.nl/A348. Als u vragen heeft naar aanleiding van deze mail, kunt u het provincieloket mailen of bellen via provincieloket@gelderland.nl of telefoon 026 359 99 99.

Voor passanten

Hier vindt u alle informatie over onze haven, hoe u er komt, welke faciliteiten er zijn, de tarieven, enz. Maar ook wat er allemaal te doen is in de omgeving. Ik kan u verzekeren: "Dat is geweldig! 

Voor leden

Aspirant leden vinden hier informatie over lid worden. Leden treffen hier verenigingsgegevens aan aan en kunnen inloggen bij: 'Ga naar ledeninformatie'.

Evenementen

Recente berichten

 • Onderhoud aan A 348 en aan de Middachtenbrug bij De Steeg

  Tussen 18 juli en 22 oktober vindt groot onderhoud plaats aan de A348, tussen knooppunt Velperbroek en de afslag Dieren/Doesburg. Deze werkzaamheden hebben nadelige gevolgen voor de bereikbaarheid van de omgeving.

  Vanaf vrijdag 09-07-2021 tot uiterlijk vrijdag 03-12-2021 vindt tevens groot onderhoud plaats aan de Middachterbrug. Gedurende die gehele periode hangen werksteigers onderaan de brug. Doorvaart blijft mogelijk, alleen dient rekening gehouden te worden met het feit dat er verplaatsbare steigers hangen. Op het moment dat er niet gewerkt wordt zullen de steigers worden verplaatst naar de landhoofden en/of pijlers. De werksteigers komen niet onder het laagste punt van de hoofddraagligger uit. Dit betekent dat de huidige doorvaarhoogte gehandhaafd blijft.

  Ter verduidelijking moet er rekening worden gehouden dat men niet boven de 16,0 +NAP uit mag komen. Bij een “normaal peil” van 6,8 +NAP betekent dit dan een doorvaarhoogte van 9,20 m1.
  Momenteel wordt gewerkt aan de voorbereiding van scheepvaartbebording, die voor aanvang van de werkzaamheden zal worden aangebracht. Meer informatie bij: 
  Team Uitvoering Fysieke Opgaven (UFO) | www.gelderland.nl


   
 • Uitgebreid maaiprogramma van start in de randmeren

  Maaiseizoen waterplanten van start
  1 juli 2021
  Het maaiseizoen van waterplanten is op 21 juni van start gegaan bij de Randmeren. Door het koude voorjaar kwam de groei van waterplanten pas laat op gang, maar met de vele zonuren de afgelopen tijd is het fonteinkruid weer aan de oppervlakte gekomen. Op het Gooimeer wordt daarom nu gemaaid volgens een uitgebreider maaiprogramma.  
  Waterplanten kunnen veel overlast geven in het vaarwater en dit kan zelfs leiden tot onveilige situaties. Het Watersportverbond zet zich daarom in om het probleem met de waterplanten aan te pakken en het vaarwater veilig en toegankelijk te houden. Samen met onder andere de stichting ‘Maaien Waterplanten Randmeren’ (opgericht door het Watersportverbond en Hiswa-Recron) en ‘Gastvrije Randmeren’ is in een gezamenlijke aanpak afgesproken om de Randmeren, het Gooi- en Eemmeer en Veluwemeer bevaarbaar te houden. 
   
  Maaigebied uitgebreid 
  Met de enorme groei van de waterrecreatie is een actief maaibeleid nog belangrijker geworden. De Stichting Maaien Waterplanten Randmeren maait om die reden een ruimere oppervlakte vergeleken met vorig jaar. De verwachting is dat de grootste inzet moet worden geleverd in het Gooi- en Eemmeer en het Wolderwijd. Extra aandacht is er voor de routes voor de veiligheidsdiensten Wolderwijd en de aanvaarroutes naar de havens en de eilanden. Ook de vaargeulen naar de Blaricummermeent en gemeente Huizen worden geïnspecteerd en gemaaid. 
   
  Maaigebied volgen 
  Op de website van Gastvrije Randmeren kan je het verloop van het maaiseizoen volgen. Deze wordt wekelijks ge-update. Daarnaast verstuurd Gastvrije Randmeren tijdens het maaiseizoen elke week een nieuwsbrief met de laatste maai-informatie. Meld je voor deze nieuwsbrief aan via info@gastvrijerandmeren.nl
   
  Test met nieuwe interactieve kaart
  Bovendien wordt er getest met een interactieve viewer om veilig vaarwater in kaart te brengen. Recreanten kunnen daarop zien waar ze kunnen varen met de minste kans op waterplanten. Elke dag worden de maai activiteiten geüpdatet en gevisualiseerd. Ook heeft de viewer een gps- en kompas functionaliteit zodat precies te zien is waar de boot zich bevindt ten opzichte van bevaarbaar en niet bevaarbaar water. Door een selecte groep watersporters wordt de viewer dit jaar getest. Gastvrije Randmeren hoopt de tool volgend jaar in gebruik te nemen. 
   
  Bestuurlijke lobby richting tweede kamer
  Sinds 2015 werkt het Watersportverbond samen met verschillende partijen om waterplanten te maaien. Daarnaast wordt ook gezocht naar oplossingen voor de langere termijn, zoals het verdiepen van vaarwater. Onlangs deed het samenwerkingsverband waar het Watersportverbond ook aan deelneemt een oproep aan het Rijk om gemeenten en provincies te ondersteunen met de investeringen om het zuidelijk IJsselmeergebied bevaarbaar te houden. Meer informatie over het dossier waterplanten lees je hier.
  Uitgelichte artikelen


  Oproep aan Rijk: houd oppervlaktewater schoon en veilig!


   
 • Coronavirus COVID-19, verdere versoepeling


  Openingsplan stap 4: Alles open op 1,5 meter afstand.

  Op 26 juni 2021 zetten we stap 4 van het openingsplan en gaat alles open. 1,5 meter afstand houden is de norm. Als dit niet mogelijk is, zoals in een discotheek, dan heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Dit geldt ook voor evenementen die per 30 juni zijn toegestaan.
 • Kano huren bij onze WSV

  Misschien een leuke tip om eens een kanotochtje te maken. De kano's van Peter Overstegen kunnen worden gehuurd. Meer informatie bij de havenmeester.
 • Eindelijk weer meer activiteiten op onze haven.

  Beste leden van WSV de Engel,

  Wat een feest dat er eindelijk weer meer activiteiten op de haven zijn.
  Het jeugdzeilen is gestart en levert prachtige beelden op van onze jeugd die onder inspirerende begeleiding zich de beginselen van de zeilsport eigen maken.
  De Engelenbak is weer meer open en wordt u door de brainstormcommissie weer uitgenodigd. Houd de website in de gaten voor de nieuwe activiteiten zoals gezamenlijk sport evenementen volgen.
  Er wordt van de kano’s gebruik gemaakt.
  Bezoek van passanten verloopt positief!
  Om dat zo te houden en geen negatieve beoordelingen over onze haven te krijgen doen velen achter de schermen hun best.

  Wat wel nodig is u te attenderen op de met elkaar afgesproken leefregels!
  Met name de volgende:

  Houd u hond aan de lijn op het terrein!! Het is voor velen van ons en zeker voor passanten buitengewoon vervelend met loslopende honden geconfronteerd te worden.
  Deponeer afval op de bestemde plek.
  Parkeer uw auto zorgvuldig tussen de gele lijnen en niet op de gereserveerde camperplaatsen. Mocht ons terrein vol zijn, haak dan de kabel los van de gele palen voor het hek zodat u daar kunt parkeren.
  Een goede zomer gewenst,

  Rob Westerdijk   

Heeft u vragen?

Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Watersport vereniging De Engel
Steegse Haven 1
6991GZ Rheden